Skal vi kontakte dig? Vi vil altid gerne snakke med dig!
Ring 719 99 719

Få styr på firmaets Facebook-sider med Facebook Business Manager

Oftest er firmaets Facebook-side oprettet af en medarbejder fra dennes Facebook-profil – og måske har et par andre medarbejdere også administrative rettigheder fra deres Facebook-profil. Men hvad den dag, de forlader firmaet? Hvem styrer så jeres Facebook-side? Med Facebook Business Manager kan du tage kontrollen en gang for alle og få bedre overblik over de muligheder, Facebook giver for at gøre opmærksom på jeres firma på Facebook.

Facebook Business Manager gør det muligt at oprette en firmakonto på Facebook, hvorfra du kan styre alle firmaets Facebook-sider, jeres annoncekonti, Facebook pixels, apps, produkt-feeds og så videre. Kort sagt kan du samle hele kontrollen med firmaets Facebook-tilstedeværelsen på et og samme sted, uden at adgangen er knyttet til en ansats Facebook-konto.

Samtidig får du et bedre overblik over de mange muligheder, Facebook og Instagram giver for at promovere og skabe awareness omkring jeres firma. Alt bliver meget nemmere og mere overskueligt, og du slipper for at skulle hoppe rundt mellem en forskellige webadresser, for at passe de forskellige muligheder som I anvender.

Hvad er Facebook Business Manager

Facebook Business Manager er et administrativt interface, der er velegnet til at styre firmaets Facebook-side og jeres annoncering på Facebook. Derved er der flere personer, som kan tilgå og arbejde med jeres tilstedeværelse på Facebook. Samtidig bliver det virksomheden og ikke den enkelte medarbejder, der kommer til at eje firmasiderne og annoncekontoen.

Den enkelte medarbejder kan så få adgang til jeres Facebook Business Manager via sin egen Facebook-konto. Derved bliver det også muligt at finde ud af, hvem der har foretaget sig hvad på kontoen.

Samtidig bliver det nemmere at tage over på kontoen, hvis den tidligere ansvarlige forlader firmaet og opgaven skal overgives til en anden. Data ligger ikke på den tidligere medarbejders egen Facebook-konto, men samlet på jeres Facebook Business-konto, lige til at gå til for en ny medarbejder.

Fordele ved Facebook Business Manager

Med Facebook Business Manager får du mulighed for at oprette flere annoncekonti – f.eks. til forskellige brands eller lokationer. Det gør opgørelsen over annonceforbruget mere gennemskueligt.

Med hver annoncekonto får du samtidig en ekstra Facebook-pixel, der kan placeres f.eks. på de sektioner på hjemmesiden eller webshoppen, der hører til den enkelte annoncekonto.

Samtidig kan du styre adgangen og rettighederne til jeres Facebook Business-konto, så I f.eks. er en eller to administratorer med adgang til alt og en række medarbejdere med ”Medarbejder”-rettigheder, som kun har adgang til de sider og annoncekonti, de skal arbejde med.

Samtidig bliver medarbejderne ikke forstyrrede af private Facebook-notifikationer, når de arbejder i Facebook Manager. Det er en helt separat sektion på Facebook, hvor der kun vises firmarelaterede notifikationer. Det signaleres ved, at topbjælken på siden skifter fra den velkendte Facebook-blå til en mørkegrå farve.

Giver jer mulighed for at like jeres opslag som dem selv

En af de mere praktiske detaljer i hverdagen ved at have en Facebook Business-konto er, at du og dine medarbejdere får nemmere ved at like firmaets opslag som jer selv. Ser du firmaopslaget i din private nyhedsstrøm, liker du nemlig helt automatisk som dig selv og ikke som firmaet.

Nemmere at styre flere brands, lokationer og lande

Som allerede nævnt er en klar fordel ved at bruge Facebook Business Manager, at det bliver muligt at opdele firmaets samlede aktiviteter i lokationer og brands. Er I f.eks. til stede i flere lande, kan I oprette separate firmasider og annoncekonti for de enkelte lande – og det samme er naturligvis muligt, hvis I arbejder med flere forskellige brands.

Så kan de enkelte brands- eller landeansvarlige for jeres markedsføring på de sociale medier få adgang til de respektive sider og annoncekonti. Adgangen kan styres fra centralt hold, ligesom nogle medarbejdere kan have adgang til flere forskellige sider og annoncekonti efter behov.

Det er meget lettere at styre, end hvis der skulle være oprettet en separat Facebook- eller Business-konto for hvert enkelt brand, lokation eller land.

Nemmere at give produkterne synlighed på Facebook

Med Facebook Business Manager bliver det samtidig nemmere at give produkterne i jeres webshop mere synlighed på Facebook og jeres firmaside.

Med en Facebook Business Manager får I nemlig adgang til den udvidede annonceadministration, der bl.a. tillader dig at oprette remarketing-annoncer, udgive produktkataloger og alle de andre fede features Facebook tilbyder en webshop.

Det betyder, at I får meget nemmere ved at markedsføre jeres produkter og tjenester, samt fastholde de besøgende, som allerede har besøgt jeres hjemmeside eller webshop.

Lettere at tage et bureau med på råd

Facebook Business Manager giver også mulighed for, at I kan give eksterne partnere adgang til at administrere jeres firmasider og annoncekonti. F.eks. hvis I tager et bureau som BYROCO med ind over jeres markedsføring på de sociale medier.

Her giver du adgang til de fornødne konti til bureauets Facebook Business konto. Herefter kan bureauet så selv styre adgangen til jeres konti. Så slipper I for hele tiden, at skulle give adgang til kontoen for skiftende medarbejdere hos bureauet.

Er der ingen ulemper ved Facebook Business Manager?

Nu lyder det jo som om, at Facebook Business Manager er svaret på alle dine kaffebønner. Men skal der dryppes lidt malurt i bægeret, er der nogle små ulemper, der lige skal nævnes her. De er dog så små og sekundære efter vores mening, at de er nemmere at leve med end alternativet: En firmaprofil knyttet til din private Facebook-konto.

Du får ingen firmanotifikationer privat

Er du logget ind på din private Facebook-konto, får du ingen firmanotifikationer. Det vil sige, at du er nødt til at skifte til Facebook Business Manager, for at se og arbejde med firmarelaterede notifikationer.

Det er godt for din work/life balance, men betyder også, at du f.eks. ikke opdager stoppede annoncekampagner eller henvendelser på jeres firmas Facebook-side nær så hurtigt, som hvis du så både private og firmarelaterede notifikationer på en gang.

Der er der dog en smart mobilløsning på, som vi kommer tilbage til om lidt.

Du skal tilgå administrationen af firmasiden fra Facebook Business Manager

Samtidig kan du KUN tilgå administrationen af firmaets Facebook-side ved at logge ind på Facebook Business Manager.

Havde du oprettet firmasiden fra din private Facebook-konto, ville der automatisk have været en genvej under Favoritter yderst til venstre på din væg, når du åbnede Facebook på din computer.

Du skal have en separat app til at administrere firmasiden

Du kan heller ikke administrere jeres firmaside fra den almindelige Facebook-app på mobilen. Her skal du hente en separat Facebook Pages Manager-app fra Apple App Store eller Google Play. Appen hedder Sideadministrator på dansk.

Appen giver dig så til gengæld bedre styr på alle de af firmaets Facebook-sider, som du har adgang til, ligesom du kan håndtere de tilknyttede annoncekonti direkte fra appen, samt holde øje med forbruget på dem.

Samtidig kan du få notifikationer vist fra både Facebook-sider og annoncekonti, hvorfor du er lige så godt kørende på mobilen, som du ville være, hvis du kørte med en privatejet Facebook-side til jeres firma. Alt er samlet på et sted, nemlig din mobil. Så appen her er sådan set ingen ulempe, men en kæmpe fordel!

Sådan opretter du en forretningskonto på Facebook

Alt hvad du skal gøre, for at udnytte de mange muligheder som Facebook Business Manager giver, er at oprette en firmakonto på http://business.facebook.com/. Start med at give kontoen et navn og angiv så dit fornavn, efternavn og din arbejdsmail.

Klik på Afslut-knappen. Så er kontoen oprettet og du kan nu enten anmode om at overtage en eksisterende Facebook-side, en eksisterende Facebook-annoncekonto og så videre eller oprette nye sider og konti, hvis jeres firma aldrig har haft en profil på Facebook før.

Samtidig får du samlet mulighederne for at tilknytte produkt-feeds, styre jeres Facebook apps og jeres Instagram-profil på et og samme sted. Det er ganske genialt.

Styr hvem der har administrative rettigheder

Det er også fra Facebook Business Manager, du kan styre, hvilke medarbejdere der har administrative rettigheder over firmaets sider, annoncekonti etc. Klik på Personer i administrationsværktøjet og inviter de medarbejdere, der skal have adgang til firmaets Facebook-enheder. Vælg om de enkelte medarbejdere skal have administrative rettigheder til alt eller bare til at poste på jeres Facebook-sider og håndtere annoncer på jeres annoncekonti.

Tilknyt medarbejdere til Facebook Business Manager

Fra Facebook Business Manager kan du som sagt også styre jeres annoncekonti på Facebook, jeres forskellige Facebook-apps og jeres Facebook pixels. Det kræver bare, at du enten opretter, gør krav på eller anmoder om at få adgang til de pågældende elementer.

Har I ikke allerede annoncekonti og så videre, klikker du på Opret-knappen i de forskellige kategorier. Har I allerede f.eks. annoncekonti eller apps, kan du gøre krav på dem og derved overtage kontrollen med dem fra den medarbejder, der sidder med dem i dag.

Skal du administrere annoncekonti og så videre for en af jeres kunder, samarbejdspartere eller lignende, kan du også anmode om at få adgang til disse konti og på den måde få dem samlet i firmaets Facebook Business Manager.

Produktkataloger

En af de spændende muligheder, som vi allerede har været inde på, er muligheden for at oprette produkt feeds til brug for dynamisk annoncering på Facebook. Derved kan du automatisere overførelsen af alle jeres eller udvalgte produkter inkl. produktbeskrivelse, billeder, priser og information om, hvorvidt produktet er på lager med videre. Derved er du sikker på, at alle oplysninger altid er opdateret i jeres dynamiske Facebook-annoncer.

Med Facebook Business Manager bliver denne mulighed mere synlig og dermed sikkert også mere brugt. Men det kræver lidt opsætning på jeres webshop, for at det kan fungere. Men det kan vi hjælpe med.

Skal du have hjælp til Facebook Business Manager

Skal jeres firma have hjælp til at komme i gang med Facebook Business Manager, så I kan overtage kontrollen med alle jeres firmas Facebook-aktiviteter og få et bedre overblik over, hvilke muligheder I har?

Så giv os et ring, send en mail eller udfyld kontaktformularen her på siden. Så kan vi tage en snak om, hvordan vi kan give jer en byroco-oplevelse med jeres firmas Facebook-tilstedeværelse.